Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/nrpnss85/domains/nssri.ir/public_html/engine/classes/templates.class.php on line 203 DataLife Engine > نسخه قابل چاپ > بارش شهابی جباري
صفحه اصلي > سوژه ها و رویدادهای نجومی > بارش شهابی جباري

بارش شهابی جباري


. نويسنده: nssri
منشا بارش شهابی جباری، دنباله دار هالی است.بارش شهابی جباري مدار این دنباله دار در دو نقطه مدار زمین را قطع می کند که اولین آن بارش شهابی اتا-دلوی را در نیمه اردیبهشت به وجود می آورد. بارش جباری از 23 مهر تا 7 آبان فعال است و اوج آن در بامداد 30 مهرماه اتفاق می افتد. سرعت شهابواره های آن 66 کیلومتر بر ثانیه است و از این نظر شهابهای سریعی محسوب می شوند و معمولاً ردی از دود از خود به جا می گذارند. کانون بارش در بعد 95 درجه و میل 16+ در نزدیکی ستاره الفا-جبار(ابط الجوزا) قرار دارد. رصد این بارش را می توان از حدود 11 شب شروع کرد و تا صبح ادامه داد. نزدیکی کانون بارش به استوای سماوی باعث می شود که این بارش شهابی برای ساکنین نیمکره شمالی و جنوبی زمین قابل رصد باشد. کشف بارش شهابی جباری ناشی از رصد های راصد خستگی ناپذير ادوارد هريک در سال 1839 بود. رصد دقيق اين بارش توسط الکساندر هرشل در سال 1864 انجام شد. نرخ ساعتی سمت الراسی(ZHR) این بارش از سالی به سال دیگر تغییراتی را نشان می دهد که الگوی 11 یا 12 ساله را نشان می دهد که می توان آن را به چرخه فعالیت های خورشیدی یا اثر سیاره مشتری ارتباط داد.
بارش شهابی جباري

در برخی سالها مانند 2006 تا 2009، ZHR آن بین 40 تا 60 بود اما در سالهای بعد افت داشته است. پیش بینی می شود که امسال فعالیت معمول خود با ZHR حدود 20 را داشته باشد.در زمان اوج بارش(بامداد 30 مهر)، هلال آخر ماه مزاحمتی برای رصد و ثبت آن ایجاد نمی کند.
بازگشت